180
Az SSAB-ről
Az SSAB egy magasan specializált, globális, szoros ügyfélkapcsolatok által vezérelt acélipari vállalat. Az SSAB nagyszilárdságú acélokat fejleszt és különféle szolgáltatásokat nyújt a jobb teljesítmény és fenntarthatóság érdekében.

Az SSAB-ről

Az SSAB egy magasan specializált, globális, szoros ügyfélkapcsolatok által vezérelt acélipari vállalat. Az SSAB nagyszilárdságú acélokat fejleszt és különféle szolgáltatásokat nyújt a jobb teljesítmény és fenntarthatóság érdekében.

A vállalat a globális piac vezető gyártója a korszerű nagyszilárdságú acélok (AHSS) és a nemesített acélok (Q&T), szalag-, lemez- és csőtermékek, valamint építőipari megoldások területén. Az SSAB acéltermékei és szolgáltatásai segítik a végtermékek könnyebbé tételét, valamint növelik azok szilárdságát és élettartamát.

Vállalataink 

Az SSAB három acélipari szervezeti egységen keresztül strukturálódik: Az SSAB Special Steels, az SSAB Europe és az SSAB Americas, valamint van két leányvállalata: a Tibnor és a Ruukki Construction.

  • SSAB Special Steels – Globális acélipari és szolgáltatói partner a nemesített acélok (Q&T) és a korszerű nagyszilárdságú acélok (AHSS) területén
  • SSAB Europe – Vezető, skandináv székhelyű, magas minőségű szalag- lemez- és csőtermékeket előállító acélgyártó
  • SSAB Americas – Piacvezető, acéllemezeket és -tekercseket előállító Észak-amerikai gyártó
  • Tibnor – Vezető, skandináv acél és színesfém forgalmazó
  • Ruukki Construction – Az energiahatékony épületek és építőipari megoldások európai szolgáltatója

Tudjon meg többet üzleti tevékenységeinkkel kapcsolatban az SSAB nemzetközi weboldaláról 

 

Tények és adatok

Az SSAB a Nasdaq OMX stockholmi tőzsdén (large cap) és másodlagosan a Nasdaq OMX helsinki tőzsdén jegyzett vállalat.

  • A cég központja Stockholmban, Svédországban található
  • Elnök-vezérigazgató: Martin Lindqvist
  • Az SSAB hozzávetőlegesen 16 000 embert foglalkoztat több mint 50 országban
  • Nettó árbevétel: 57 milliárd SEK (formálisan 60 milliárd SEK 2014-ben)

 

Gyártási telephelyek

Az SSAB költséghatékony és rugalmas gyártási rendszerrel rendelkezik. Az SSAB Svédországban, Finnországban és az Egyesült Államokban lévő gyártóüzemei évi 8,8 millió tonnás acélgyártási kapacitással rendelkeznek.
A cég különböző acéltermékek feldolgozására és késztermékek előállítására kapacitással rendelkezik Kínában, Brazíliában és sok más országban is. Svédországban és Finnországban a gyártás egy nagyolvasztó folyamatba integrálódik. Az Egyesült Államokban elektromos ívkemencéket használnak egy hulladékalapú gyártási folyamathoz.

Tudjon meg többet gyárainkkal kapcsolatban az SSAB nemzetközi weboldaláról