180 180
Feldolgozási szolgáltatások Profilhengerlés

Profilhengerlés

A profilhengerlési folyamat az acélszalagot profillá alakítja oly módon, hogy a szalagot alakító görgők sorozatán keresztül fokozatosan hajlítja a végső komplex szelvény geometriává. A fémlemez általában tekercsadagolt, de lehet egy levágott darab is. A tekercsadagolós profilhengerlő gépsorok sokkal bonyolultabb profilok előállítására képesek, mint a levágott darabbal táplált gépsorok, amelyek általában prototípus gyártósorok vagy széles formátumú profilhengerlők egyszerű alkatrészek számára. Nagyon pontos, összetett keresztmetszet állítható elő egyenletesen, nagyon szűk tűréseket, kiváló felületkezelést és hosszú alkatrészeket lehetővé téve.

 

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben bármilyen kérdése van vagy további információra, illetve árajánlatra lenne szüksége,
lépjen velünk kapcsolatba. Elkötelezett csapatunk mindig az Ön rendelkezésére áll.

KAPCSOLAT

Módszer

Minden hosszúság esetén olyan funkciók adhatók hozzá, mint lyukak, hornyok vagy dombornyomatok készítése, így a profilhengerlési eljárás nagyon költséghatékony módszer az erős, többfunkciós forma eléréséhez. A profilhengerlés jól alkalmazható továbbá a korszerű nagyszilárdságú acélok (AHSS) és az ultra nagy szilárdságú acélok (UHSS) esetében is, ahol az anyagminőség előnyeinek kihasználása maximális mértékű.

Minden hosszúság esetén olyan funkciók adhatók hozzá, mint lyukak, hornyok vagy dombornyomatok készítése, így a profilhengerlési eljárás nagyon költséghatékony módszer az erős, többfunkciós forma eléréséhez. A profilhengerlés jól alkalmazható továbbá a korszerű nagyszilárdságú acélok (AHSS) és az ultra nagy szilárdságú acélok (UHSS) esetében is, ahol az az anyagminőség előnyeinek kihasználása maximális mértékű.

A profilhengerlés jellemzői

Előnyök

 • A nagy sorozatú profilhengerlés sokkal költséghatékonyabb, mint az élhajlítás
 • Nagy hosszúságban, nagyon pontos tűrések érhetők el
 • Összetettebb profilok állíthatók elő, mint az élhajlítással
 • A nagyszilárdságú acél profilhengerlésével élesebb rádiuszok érhetők el, mint az élhajlítás során

Hátrányok

 • Néhány alkatrész esetében alkalmazása nem lehetséges. Szükség van legalább egy hasított tekercsre
 • Magas beruházási költségek
 • Magas szerszámköltség
 • Az egyedi folyamatsor(ok) korlátozott alkatrész mérete (szélesség és mélység)

Ajánlások

A profilhengerlés olyan nagy sorozatú, megismételhető és legfeljebb 800 mm széles bemenő szalag-alapanyag felhasználásával történő gyártáshoz alkalmas, melynek minimális mennyisége általában meghaladja a 20 000 kg-nak megfelelő alkatrészmennyiséget.


Ajánlatunk 

Az SSAB Shape profilhengerlési szolgáltatásai igénybe vehetők világszerte megtalálható saját központjainkban, továbbá van egy szolgáltatópartneri hálózatunk is, amely szintén rendelkezésére áll. Ajánlatunk a következőket tartalmazza:

 • Nagy teljesítményű profilhengerlő gépsorok
 • Hosszúság akár 21 000 mm-ig
 • Vastagság < 12,5 mm
 • Szalag szélessége max. 800 mm

Az Ön által támasztott követelmények teljes körű teljesítése érdekében számos szolgáltató központunkban lehetőségünk van az alkatrészek profilhengerléssel történő előállításának más fémfeldolgozási módszerekkel, például lézervágással történő kombinálására.