GreenCoat hero image
GreenCoat hero image

Skandináv minőségi acél a zord időjárás ellen és a zöldebb életért

A GreenCoat® a tetőkhöz, épülethomlokzatokhoz és esővíz-elvezető rendszerekhez készült innovatív, fenntartható, színes festékbevonattal rendelkező acéltermékek márkája. A fenntartható építészetben széles körben alkalmazott, svéd repceolaj felhasználásával készült GreenCoat® termékek kiterjedt szín- és bevonat választékot kínálnak.

színek

Válasszon projektjéhez az építőipari alkalmazások széles körében használt GreenCoat® acéltermékekből:

Tetőfedés

Tetők

A tetőknek az anyatermészet minden szeszélyével meg kell birkózniuk. Az acélból készült tető természetes választás, mivel szilárdan ellenáll még a legkeményebb időjárási körülményeknek is.
Épülethomlokzatok

Épülethomlokzatok

Hozzon létre kifejező acélhomlokzatokat állókorcos rendszerek, profilok, szendvicspanelek vagy kazetták/lamellák alkalmazásával.
Esővíz-elvezető rendszerek

Esővíz-elvezető rendszerek

Az esővíz-elvezető rendszerek hatással vannak az épület általános megjelenésére. Az acél esővíz-elvezető rendszerek tökéletesen illeszkednek minden típusú tetőhöz.
Garanciát igazoló matricák

GreenCoat® garancia


– A tartósság jegyében épült épületek

pdf 217 Kb
GreenCoat® European Guarantee
Pulkabacken (The Hill House)

Sorozat: „Építse fel álomházát” GreenCoat® acéltermékek segítségével

A Street Monkey Architects építésziroda által tervezett és a Friendly Building kivitelező cég által megépített Pulkabacken („Szánkózódomb”) egy látványos passzív lakóház Svédországban, Stockholmtól nem messze. A 200 négyzetméteres ház a domboldalhoz simul, ami biztosítja a magánszférát, ugyanakkor tökéletes kilátást nyújt a tengerre, télen pedig lejtőként szolgál a szánkózáshoz. Ez az előregyártott elemekből épült passzív ház kiemelkedő mértékben fenntartható, a házat szorosan illeszkedő, szinuszprofillal rendelkező, fenntartható GreenCoat® színes festékbevonattal rendelkező acélburkolat borítja. A Nordic Night Black (skandináv éjfekete) színt az elegancia és a természettel való harmonizálása miatt választották.
A Pulkabacken 2014-ben épült, és a tulajdonosok, Stefan és Fanny, büszkék rá, hogy a homlokzat „olyan, mintha új lenne” a ház pedig, mint az „örök otthon”.
 

Fenntarthatóság: bio-alapú bevonatok és fosszilis energiaforrások nélkül készülő acél

repceolaj

Svéd repceolajból készült, bio-alapú bevonatok

A legtöbb GreenCoat® termék bio-alapú festékbevonattal rendelkezik, amelynek előállításához a hagyományos fosszilis ásványolaj helyett jelentős arányban svéd repceolajat használnak.

Az SSAB ezen egyedülálló, szabadalmaztatott megoldása jelentősen csökkenti a környezeti lábnyomot – és ez teszi a tetőkhöz és épülethomlokzatokhoz készült GreenCoat® színes festékbevonattal rendelkező acéltermék-portfóliót a piac legzöldebb ajánlatává.
hybrit-épület

Az SSAB fosszilis energiaforrások nélkül készülő acélja; 2026-tól lesz elérhető

Az SSAB tagja a több vállalat által létrehozott HYBRIT projektnek , amely 2026-ra fosszilis energiaforrások nélkül készülő acéllal szeretné forradalmasítani az acélipart.

A végeredmény egyedülálló: a világ első, fosszilis energiahordozók alkalmazásától mentes, gyakorlatilag karbonlábnyom nélküli acélgyártási technológiája. Az új típusú acélgyártás mellékterméke a víz, nem pedig a szén-dioxid.

Fenntarthatósági környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD)

GreenCoat® környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD)

Napjainkra a termékek életciklusa egyre fontosabb tényezővé vált. Emiatt szükséges, hogy a dokumentumok információkat tartalmazzanak az életciklus fázisaival, a termék összetevőivel és gyártásával, valamint az anyagok újrahasznosításának vagy újrafelhasználásának legjobb módszereivel kapcsolatosan.

A GreenCoat® környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) részletes információkkal szolgál arról, hogy miként történik a GreenCoat® színes festékbevonattal rendelkező acél előállítása, és hogyan gondoskodunk a termék életciklusáról.
Épülethomlokzatok

Minden elképzelhető színben

Az általános trendektől az életteli tónusokon át az egyedi kivitelig, a GreenCoat® termékek széles színválasztékban kaphatók. Ezek mindegyike nagy gonddal lett kiválasztva a modern építészeti és tervezési trendek alapján.

40 év globális vizsgálat a legzordabb időjárási viszonyok között

Több mint 10 000, GreenCoat® színes festékbevonattal rendelkező acélpanel egy teljes éven át ki volt téve a legkíméletlenebb éghajlati viszonyoknak és körülményeknek, beleértve a sós vizet, a havat, a jeget, az esőt, az UV-sugárzást, a magas páratartalmat, a szelet és a vihart annak érdekében, hogy a termék a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.
Carl Cross – Metal roofer

GreenCoat PLX – „A tetőfedők választása”

Az SSAB GreenCoat PLX termékeit tetőfedőkkel közösen fejlesztették ki, és mára „A tetőfedők választása” lett. A termékek nagymértékben alakíthatóak, egész évben beépíthetőek, és 50 évre szóló műszaki garanciát biztosítanak. Carl Cross, a Zinc and Copper Roofing Ltd (UK) vállalat munkatársa GreenCoat PLX termékeket telepített egy tetőre, majd megosztotta velünk a munkával kapcsolatos tapasztalatait.

Tudjon meg többet új termékünkről:
Beltéri alkalmazások

GreenCoat FoodSafe termékek

Az élelmiszerekkel való közvetlen vagy közvetett érintkezésre szánt árucikkekre vonatkozó szigorú iparági követelményeknek és uniós szabályozásoknak való megfelelőség érdekében a GreenCoat FoodSafe termékek tanúsítvánnyal rendelkező, nem toxikus, könnyen tisztítható és tartós, színes festékbevonattal rendelkező acélmegoldásokat kínálnak falakhoz, mennyezetekhez, hűtőkamrák és mélyhűtők ajtajaihoz, valamint hűtőpultokhoz, üzemi konyhákhoz és gyártóüzemekhez.

Brosúra letöltése:

pdf 570 Kb
GreenCoat FoodSafe products – Safety and performance for the food industry
180